Київ / Суми
Інтернет без обмежень

 

В Україні можуть заборонити дві популярні соцмережі - «Вконтакте» та «Одноклассники»
    Про це, 16 лютого, під час брифінгу в управлінні Національної поліції Києва, заявив радник голови МВС України Зорян Шкіряк.
    Як повідомляє Хмельницький з посиланням на «Інформатор», за словами радника міністра внутрішніх справ, такий вчинок є необхідним, оскільки ці дві російські соцмережі активно розповсюджують антиукраїнський контент.
    Під час брифінгу Зорян Шкіряк наголосив, що блокування російських соцмереж є вкрай потрібним кроком на даний момент, оскільки наразі вони є загрозою для інформаційного простору нашої держави.
    «2017 рік має стати роком захисту інформаційного простору України від впливу російської пропаганди. І одним з перших рішень має стати блокування російських соціальних мереж «Вконтакте» і «Одноклассники», які сьогодні повністю підконтрольні і керуються російськими спецслужбами. Ми бачимо, що вони є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті», - зазначив Зорян Шкіряк.
На його думку, російські спецслужби спеціально створюють у соцмережах групи із «красномовними патріотичними назвами», які поширюють за наказом ФСБ заклики, спрямовані на те, щоб підірвати українську державність. Тому питання стосовно блокування «Вконтакте» та «Одноклассники» повинно бути вирішено. Це захистить нашу країну від активної російської пропаганди.
Також радник міністра додав, що в Міністерстві освіти і науки України повинні активно підтримати цю ініціативу. Вчителі мають пояснити дітям негативний вплив цих російських соцмереж і розповісти про шкоду, яку вони чинять.
     Відомий український блогер Денис П'ятигорець також підтримує блокування «Вконтакте» для українців. Він зазначає, що зараз це є досить актуальним у зв'язку з поширенням так званих «груп смерті» в цій соціальній мережі, які закликають підлітків до суїциду.
     «Шановні Аваков, Луценко, Петренко ініціюйте нарешті заборону цієї клоаки під назвою «Вконтакте» у нас в Україні! Такої кількості порно (в т.ч. дитячого), відсів з побиттям дітей в школі, приниженням вчителів, знущанням над тваринами, продажу спайса і інший наркоти як там - немає ні в одній соціальній мережі», - написав Денис П'ятигорець на своїй сторінці.
    Денис П'ятигорець вважає, що лише блокування декількох груп не зможе повністю вирішити великої проблеми та позбутися негативного впливу «Вконтакте».
Джерело:https://khmelnytsky.com.ua/

 

Підтримка абонентів:

Технічна підтримка (044)467-67-03 (044)467-79-79 (067)449-18-22
Телефон для Viber повідомлення: (067)449-18-22 Телефон для Telegram повідомлення: (067)449-18-22
Абонентські відділи:
Київ (044)467-52-22 (067)353-39-43 (Viber)
Київська область (044)251-00-00 (067)380-85-00 (Viber)